Het ontstaan van Hommie de Hommel

April 2005 , Hommie wordt geboren!

Heel mooi weer, ’s middags even rusten op de ligstoel buiten in de zon naast de caravan, wegdoezelen en dan….. Zoemmmm, Zoemmmm, Zoemmmm, steeds weer ! Weg rust, zo indringend is dit geluid. Na een minuut of 5 komt het dichterbij en ik open half mijn ogen en sla/zwaai zonder echt goed te kijken om mij heen.

Toen ik goed keek , zag ik een “Mega” hommel. Zij is zo zwaar dat zij zichzelf niet omhoog kon krijgen langs het talud achter de caravan bij mijn ligstoel. Tegelijkertijd hoorde ik; ‘Hé, waarom doe je dat nou?! Ik doe jou niet eens wat!… Dat doen mensen nou altijd!’ Beschamend denk ik, ja waarom doe ik dat eigenlijk? Uit angst?…

En zo ontstaat het idee, Hommie de Hommel vertelt…
Angst voor insecten hoeft niet echt, want niets is wat het lijkt…
Maar behandel ze wel met respect, ook deze dieren hebben dat verdiend en je vaart er wel bij!

Camping “Klein Vink” te Arcen is de plaats waar ik in die tijd verbleef, menig idee kreeg en op papier heb gezet. Ieder jaar doe ik daar weer de nodige energie en ideeën op om weer nieuwe verhalen en tekeningen geboren te laten worden.

De Meester IJs bereider Clevers te Arcen was en is de plaats waar ik heerlijk rustig uren lang aan de Maas mocht/mag zitten om in alle rust mijn ideeën op papier te zetten , onder het genot van menig kopje koffie/bonbon/ijsje of ander lekkernij. Ik word er altijd verwend door de Hr. Hendrix, Wilma Clabbers en Kay Lommen. Die vanaf het begin al super enthousiast zijn en zo ook betrokken zijn bij het ontstaan van Hommie de Hommel.

hommiedehommel.nl de website die door mijn zoon Edwin is opgezet (www.emotionservices.nl) en die mijn contactpersoon is naar iedereen van belang in dit hele spannende project. Ik heb geluk met zo een “computer-O-fiel” en zijn logisch inzicht en zijn nooit aflatend enthousiasme en kennis in de voor mij onbegrijpelijke wereld van computers en techniek.

Archief